Járványügy Somogyban

2020.03.17. 17:23

Szállodai karantén a siófokiaknak

Számos óvintézkedést vezettek be Siófokon.

Góz Lilla

Egy helyi szálloda pedig térítésmentesen felajánlotta szobáit a karantéba vonulóknak. A siófoki önkormányzat tájékoztatása szerint a Kilitin lévő Galerius Vendégházat az önkéntes karanténba vonuló siófoki polgárok részére biztosítják, valamint ingyenessé tették a parkolást.

A kórházban dolgozók részére egy kávéautomatát helyeztek ki, amelynek fenntartását az önkormányzat biztosítja. A siófoki kórházban csak sürgős eseteknél végzik el a vér-és laborvizsgálatokat, a járóbeteg ellátást és a szakrendelést a kihirdetett veszélyhelyzet végéig felfüggesztik, csak kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő esetek ellátása történik. A siófoki CE Napfény Hotel üzemeltetője segítségét ajánlotta fel a külföldről hazatérő magyaroknak.

– Azoknak a siófokiak, akik hozzátartozóik megóvása érdekében önkéntes karanténba vonulnának, felajánlom számukra a szobáinkat, térítésmentesen az előírt 14 napos elkülönítés idejére – mondta el Tóth Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában