Járványügy Somogyban

2020.04.01. 20:00

A forgalmasabb közterületeket háti permetezővel fertőtlenítik Bőszénfán

Fertőtlenítőszert fecskendeznek szét az utcákon, buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeket Bőszénfán. Minden nap délután két önkormányzati dolgozó háti permetezővel, védőruházatban járja a falut a lakosok örömére. 

Góz Lilla

Bőszénfa Maszkban, kesztyűben, védő-szemüvegben és védőruhában járja Bőszénfát a falugondnok a társával. Minden nap az ebéd utáni időszakban háti permetezővel felszerelkezve fertőtlenítik a köztereket, buszmegállókat, a forgalmasabb területeket. – A helyiek érdeklődve nézik, hogy mit csinálunk, volt, aki pedig megköszönte a munkánkat – mondta el Horváth Zsolt falugondnok.

A somogyi faluban kedden kezdték meg a fertőtlenítést a lakosok örömére. – Mi három hete ki sem mentünk, nem járunk busszal, de a gyerekeink a tömegközlekedést használják, hogy bejussanak munkahelyükre, a fertőtlenítés miatt biztonságban érezzük őket – mondta el Jung Jánosné. A bőszénfai nyugdíjas hozzátette: több idő jut most a takarításra, valamint a kertben is sok a munka, metszenek és veteményeznek.

– Hatvan kilónyi vegyszert tudtunk vásárolni, ami másfél-két hónapra elég lesz – mondta el Nyitrai István polgármester. Megjegyezte: tíz liter vízhez 1 deciliter klór tartalmú szert adnak, a forgalmasabb köztereken és a buszmegállókban végzik a fertőtlenítést. – Délelőtt a falugondnokunk lót-fut, ebéd után pedig egy társával fertőtlenít, mire megjönnek a fél 3-as és fél 4-es távolsági buszokkal a helyiek, addigra fertőtlenített környezet várja őket – mondta el a polgármester. Kiemelte: ha a lakosok kérik a hídjuk, bejáratuk fertőtlenítését, akkor szívesen tesznek eleget a kérésüknek.

Nyitrai István hozzátette: minden háztartást szájmaszkkal is elláttak a településen. Kaposvárról és Simonfáról több száz mosható védőfelszerelést vásároltak és osztottak ki a napokban a bőszénfaiaknak. Javasolják, hogy bevásárlás vagy gyógyszertárba látogatás esetén használják ezeket.

– Senkinek sem könnyű ez a helyzet, a legfontosabb, hogy aki teheti, maradjon otthon, akinek pedig dolgoznia kell, legyen nagyon óvatos és kiemelten figyeljen a higiéniára – jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában