Járványügy Somogyban

2020.04.11. 09:00

Digitális eszközökkel támogatják a diákokat

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium diákjainak tett felajánlást kettő cég, ingyen laptopokkal segítik a tanulók online oktatását. 

Vámos Virág

Fotó: Vámos Virág

A járvány miatt kialakult erőt próbáló időkben nem csak a pedagógusoknak van szüksége segítségre, de a tanulóknak is, különösen azoknak, akik nem rendelkeznek otthon olyan eszközökkel, amivel részt tudnak venni az online oktatásban. Ebben segítenek azok a felajánlások, amit a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. valamint az Alternatíva Komplex Szolgáltató Egyesület tett.

Az Alternatíva Egyesület elnökével, Hujber Tamásnéval beszélgettünk.

Hogyan kerestétek meg azokat a gyerekeket, akiknek szükségük van laptopokra?

– Nevelőtanárként a Klebelsberg Kollégiumban is dolgozom, ezért a digitális távoktatás bevezetése után látókörünkbe kerültek olyan diákok, akik nem rendelkeznek megfelelő technikai eszközzel, vagy csak mobiltelefonon keresztül tudnak bekapcsolódni az oktatásba. Olyan is van, akiknek elromlott közben a technikája, így ezeket a diákokat összegyűjtöttük és az ő számukra az osztályfőnökök és a csoportvezető tanárok segítségével, valamint Giber Vilmos igazgató úr támogatásával juttatjuk el a megfelelő technikai eszközöket.

Körülbelül mennyi elektronikai eszközt adtatok oda diákoknak?

– Jelenleg kettő laptopot tudtunk működőképessé tenni, és a diákoknak használatra átadni, amivel így hosszú távon is meg tudtuk oldani az oktatásban való részvételüket. A gépeket használatra adjuk ki a tanulók számára és folyamatosan nyomon is követjük azok működőképességét, valamint, hogy a tanulók tudják-e használni a mindennapokban az eszközöket.

Milyen gyakran kaptok felajánlásokat?

– Újabb felajánlásálok vannak, hiszen Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője nagyon lelkiismeretesen áll ehhez a kérdéshez és több cégtől is kapott megkeresést, valamint felvette velük a kapcsolatot, hogy esetleg a még hiányzó eszközökre tudjunk kapacitást találni. Kaptunk már internet felajánlást, illetve szükségünk lenne a meghibásodott eszközök javítására is.

Hogyan tud segíteni az Alternatíva Egyesület a tanulóknak?

– Az Alternatíva Egyesületben a tagokkal összeültünk és további gépeket tudtunk annak érdekében összeállítani és előkészíteni, hogy esetleg a húsvéti szünet után a leginkább rászoruló tanulóknak eljuttassuk. Az egyesület működési profiljából adódóan is nagyon sokat tesz és komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, hiszen működésünk óta megváltozott munkaképességűekkel vagy hátrányos csoportokkal foglalkozunk. Esélyteremtésben és hátránykompenzációban dolgozunk, ezért nagyon fontos szívügyünk, hogy segíteni tudjunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában