Járványügy Somogyban

2020.04.06. 20:00

Előbb mennek nászútra, mint ahogy egybekelnek a somogyi párok?

A koronavírus-járvány miatt sok somogyi jegyespár döntött úgy, hogy őszre vagy télre halasztják életük egyik legfontosabb napját. Vannak azonban, akik abban bíznak, hogy nyáron egybe tudnak kelni, de biztos, ami biztos, kijelöltek egy második időpontot.

Marosi Gábor

Fotó: Kajetán Jácint

Takács Márton és menyasszonya május kilencedikén szeretett volna összeházasodni, a kialakult helyzet miatt azonban úgy döntöttek, hogy október végére halasztják az esküvőt. – Mindent megkavart ez a járvány – fogalmazott Takács Márton. – Ennek ellenére szerencsések voltunk, hiszen hamar át tudtuk szervezni a lakodalom időpontját, de azért jobban örültünk volna, ha tavasszal tarthatjuk az esküvőnket. Az viszont komikus, hogy előbb megyünk nászútra, mint ahogy egybekelünk majd – mondta Takács Márton.

Horváth Bálinték június 26-ra tűzték ki az esküvőjük dátumát. Az ifjú pár bizakodó és remélik, hogy nyárra talán már teljesen lecseng a vírus, a biztonság kedvéért azonban szeptemberre beiktattak egy „B” tervet is. A férfi hozzátette: mindketten rosszul viselik ezt a helyzetet és kételyek között élnek, de azért optimisták.

Ám nemcsak a jegyespárok életét forgatta fel a vírus, hanem a szolgáltatókét is. Kajetán Jácint, esküvőfotós megkeresésünkre elmondta: ketten már jelezték neki, hogy nem tartanak esküvőt, a legtöbb pár azonban új időpontra teszi át az esküvőt. – November végén is fotózok még lakodalmat – fogalmazott Kajetán Jácint. – Sajnos késő őszre, télre, illetve jövő évre tolódnak el az esküvők. Anyagilag senkinek sem jó ez a helyzet, főleg azoknak a fotósoknak nem, akik télen fejlesztették felszerelésüket és gyakorlatilag minden pénzüket új eszközökbe ölték – hangsúlyozta az esküvőfotós.

– Harminc-negyven százalékkal kevesebb vendégre számítunk – mondta az egyik belvárosi étterem vezetője, Járfás Rózsa. – A legtöbb pár azzal számol, hogy ennyivel kevesebb vendég tiszteli meg őket életük nagy napján. Ennek oka, hogy sokan félnek a vírustól, illetve nem tudják hogyan alakul anyagilag a jövőjük, ezért nem akarnak üres kézzel érkezni – tette hozzá.

Nem egyszerű mindent újraszervezni

Takács Bognár Klaudia, esküvőszervező és szertartásvezető tapasztalata szerint volt olyan házasulandó pár, akiknek szeptemberben lett volna az esküvője, de az ijedtség miatt már februárban lemondták. – Az összes márciusi, áprilisi és májusi esküvőt lemondták – fogalmazott Takács Bognár Klaudia. – Természetesen megpróbálunk mindenkinek segíteni és új időpontot szervezni, de nagyon nehéz, mert igazodni kell a fotóshoz, a videóshoz, a zenekarhoz és a vőfélyhez is. A legtöbben egyébként őszre vagy jövő évre tolták el az esküvő napját és nem ritka a keddi és a szerdai nap sem. Vannak azonban, akik végleg lemondták, mert megszűnt a munkahelyük és számukra anyagilag megterhelő lenne a lakodalom – mondta a rendezvényszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában