Járványügy Somogyban

2020.04.20. 10:41

Izraelből szállították haza a kezelés miatt külföldre került családot

Ismét segített a Kötél Egyesület, ezúttal egy család hazajutását szervezték meg Izraelből Magyarországra. Bodó László, az egyesület vezetője elmondta: egy három gyerekes édesapának szerveztek a közelmúltban a közösségi oldalon gyűjtést, hogy kapjon egy speciális kezelést, amely segíthet a tüdődaganata gyógyításában.

Góz Lilla

A nyolcvan millió forintos kezelést Izraelben kapta meg. Januárban utaztak ki és április 15-én jöttek volna haza, de a koronavírus járvány miatt lezárták a reptereket, határátkelőket. A Kötél Egyesület civilek segítségével több mint három héten át szervezte, hogy a tárnoki család hazajuthasson. Egy kisebb magángéppel sikerült Magyarországra szállítani őket. A Kötél mentőszolgálat a Pécs-Pogány reptéren landoló családot hazavitte tárnoki otthonába.

– Mikor kiszálltak az autóból akkor sem hitték el, hogy sikerült hazatérniük, tizenhárom órás út után újra az otthonukban térhettek nyugovóra három kisgyermekükkel – mondta el Bodó László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában