Járványügy Somogyban

2020.04.27. 19:20

Száz dolgozóval kevesebbel, de folytatódik a munka

Újraindult a termelés, de mint megírtuk, összesen száz dolgozótól kénytelen volt megválni az Industrie Elektrik Villamosipari Kft. a napokban. A kényszerű döntést a cégvezetés a megrendelések lecsökkenésével magyarázta, ám hétfőn már ismét dolgoztak a munkavállalók a gyártósoroknál.

Koszorus R.

Péter Zsolt, a társaság egyik ügyvezetője a Somogyi Hírlapnak elmondta: úgy látják újra termelni tudnak majd, s ahogy elindulnak a legnagyobb megrendelő külföldi autógyárak, érkezhetnek a lehívások is. Ezek alapján láthatják később, meddig lesz biztos munka a német tulajdonosi háttérrel rendelkező cégnél. – El kell indulniuk a piacnak és a gyáraknak – tette hozzá Péter Zsolt.

– Naponta változik a megrendelések tartalma és mennyisége, amelyek alapján tudunk munkaerő létszámmal tervezni és alapanyagot beszerezni. Hozzátette: a dolgozók elbocsátása egy kényszerű döntés volt, de hosszútávon a dolgozók megtartása és a cég működésének biztosítása a cél. Ezzel együtt az sem kizárt, hogy további elbocsátások lehetnek náluk a cég a talpon maradásának érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában