Járványügy Somogyban

2020.09.25. 16:16

Felkészülnek az iskolák: jövő hét elején érkeznek a lázmérők

A jövő hét elején az összes somogyi iskolákba megérkeznek a lázmérők, amelyekkel október elsejétől mérik reggelente a diákok testhőmérsékletét, mielőtt belépnek az oktatási intézménybe – tájékoztatták lapunkat a tankerületek.

Góz Lilla

A Kaposvári Tankerületi Központ megkeresésünkre azt közölte, hogy jelenleg a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban két tanuló és egy pedagógus, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban hét tanuló, a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban egy nevelőtanár igazoltan fertőzött. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium egy osztályában a korábban bevezetett tantermen kívüli digitális munkarendet ezen a héten szerdán visszavonták, ott már hagyományos módon zajlik az oktatás. A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban a korábbi három helyett már csak egy osztályában tanulnak tantermen kívüli munkarendben a diákok a jövő héttől.

A Kaposvári Szakképzési Centumban újabb osztály állt át tanterem kívüli, digitális oktatásra. Ezúttal a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium 10.B osztályos tanulója mutatott pozitív koronavírus tesztet. Osztálytársaival együtt – összesen húszan – visszavonásig digitális munkarendben tanulnak. Az iskola további tanulói, dolgozói nem érintettek, az intézmény takarítása, fertőtlenítése folyamatos. A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban egy oktatónak lett pozitív a koronavírus tesztje, így az összes diák digitális munkarendben tanul. Mindannyian szeptember 29-én, kedden mehetnek újra iskolába. A Boglári Akadémia- SZISE NBI-es csapat két játékosának pozitív lett a koronavírus tesztje, így az egész csapat és a stábtagok 10 napos karanténba vonultak. A fertőzött játékos egyike a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnáziumba jár, így osztálytársai online tanulnak jövő hétfőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában