Járványügy Somogyban

2020.09.22. 14:13

Csaknem félszáz osztály tanul online a megyében

Pozítiv lett a kaposvári Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola egyik diákjának koronavírus-tesztje – tájékoztatta szerkesztőségünket Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

Góz Lilla

A 18 éves érettségire készülő fiatal tagja a toponári labdarúgócsapatnak, amely az elmúlt hétvégén Magyar Kupa mérkőzésre készült a Puskás Akadémiával, ezért tesztelték a játékosokat. A vizsgálat négy focistánál igazolta a koronavírus-fertőzést, köztük az érintett diáknál is. Az iskola igazgatója hétfőtől visszavonásig a KK12/E osztály 23 tanulójának digitális távoktatást rendelt el. Az intézmény megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés. A Kaposvári Tankerületi Központ fenntartásában levő három középfokú oktatási intézményben összesen hét fertőzött tanulóról és egy fertőzött pedagógusról kaptak tájékoztatást. Jelenleg a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium egy, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium három osztályában tértek át a tantermen kívüli digitális munkarendre.

Mint ahogy korábban megírtuk, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban 16 tanár került hatósági karanténba. Egy fertőzött pedagógus kivételével mindannyian visszatérhettek dolgozni a középiskolába. A Siófoki Tankerületi Központ tájékoztatása szerint három iskolában rendeltek el online oktatás koronavírus fertőzöttség miatt. A siófoki Széchenyi István Általános iskolában a felső tagozatosok otthonról tanulnak, valamint a kiliti felső tagozatosok is. Ők tanáraikkal szerdán visszatérhetnek iskolájukba. A karádi tagintézményben pedig hétfő óta vannak otthon a felső tagozatosok és a tanárok. Az érintett oktatási intézményekben ózonos fertőtlenítés zajlik. Somogyban kedden 268 főre emelkedett az igazolt koronavírusos betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában