Járványügy Somogyban

2021.02.22. 11:20

Somogyban többen már megkapták a második oltást, megérkezett az orosz vakcina is

A hétvégén folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása a Somogy megyei oltópontokon – erről adott tájékoztatást a Kaposi Mór Oktató Kórház legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

K. G.

Kálmáncsa, 2021. február 20. Beoltanak egy idõs lakót a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával Kálmáncsán, a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthonban 2021. február 20-án. MTI/Varga György

Fotó: Varga György

A mobil oltócsoportok idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben végzik folyamatosan a második oltás beadását.

A hét második felében a megye mindegyik kórházának oltópontjain, így Kaposváron, Nagyatádon, Siófokon és Marcaliban is gördülékenyen zajlott a háziorvosi körzetekből küldött regisztrált időskorúak, a legidősebbek, valamint a 60 év feletti, krónikus betegséggel nem rendelkezők oltása, közölte a kórház.

A dél-somogyi Kálmáncsa település szociális otthonában a hétvégén a második köréhez érkezett az idős bentlakók oltása. Szombaton a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának a második adagját kapták meg. Ahogy az ország többi részében, úgy Somogyba is megérkezett az orosz Szputnyik V oltóanyag a napokban, így szélesedett a vakcinák palettája, az orosz vakcina felhasználását ugyancsak megkezdték megyénkben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában