Járványügy Somogyban

2021.03.29. 15:00

Vitéz László nem félt a szuritól, már nagyon várja a csillogó szempárokat

Pályi János, a Bábszíntér megálmodója már nagyon várja, hogy a gyermekközönség csillogó szempárjai szegeződjenek a bábokra, s az oltásban látja a nyitás zálogát. Az első dózist a nemzeti ünnepen kapta meg.

Turbéki Bernadett

– Az orosz vakcinával oltottak be március 15–én – mondta Pályi János, akit a vírus szerencsésen elkerült, ám környezetéből számtalan szomorú történet veszi körül. – Nekem mindegy volt, melyiket kapom. Április 5-re várnak a második dózissal.

– Egy bábos családot komolyan érintett a betegség, a családfőt elvesztették, az édesanya most egyedül neveli a két gyermekét, ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk neki – tette hozzá a Vitéz Lászlót megszemélyesítő Pályi János, aki úgy érzi, a betegség mentálisan is mély nyomot hagyhat az emberekben. Elmondta: bár folyamatosan dolgoznak, előadásokat készítenek, pályázatokat írnak, nem lehet stresszmentesen gondolkodni a különböző terveken, amelyeket a bizonytalanság szül.

– Hatvanéves elmúltam, komoly felelősség van a vállamon két kicsi gyerekkel, és a Bábszíntérrel – mondta. – Nem tehetem meg, hogy eltűnök, mert nem oltattam be magam. Májustól heti rendszerességgel konkrét programokkal készülünk. A Bábszíntér melletti parkba, szabadtérre tervezünk elsősorban. Lesznek olyan rendezvényeink, amelyek újdonságnak számítanak majd – tette hozzá. Egyik ilyen tervük a „laterna magica” est lenne, amely egy fényekkel megfestett térben zajlik a szabadban. A közönség limonádé és beszélgetés mellett árnyszínházat játszhatna, ám számtalan délelőtti programjuk is lesz majd.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában