Járványügy Somogyban

2021.04.14. 09:41

Szerdai friss hírek: Egyre több helyen oltanak a vírus ellen

Kövesd egész nap folyamatosan frissülő cikkünket, hogy megtudd, Somogy megye hogyan küzd a koronavírus járvánnyal.

Sonline

A medical worker displays a vial of the Pfizer vaccine against the COVID-19 coronavirus at Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem, on December 20, 2020. - Israel has ordered 14 million doses of the vaccine -- covering seven million people, as two doses are required per person for optimal protection -- from Pfizer as well as US biotech firm Moderna. (Photo by Menahem KAHANA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Menahem Kahana

16:00

Egy olvasónk küldte, ezt a képet, melyen egy kaposvári gyógyszertár fordul vásárlóihoz

 

13:30

Kovács Balázs már megkapta az első oltását a koronavírus ellen, arról mesélt nekünk, mit tervez, ha már meglesz a védettsége a vírussal szemben. Olvass többet ide kattinva!

12:04

Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője újságírói kérdésre a sajtótájékoztatón elmondta: Bármelyik védőoltásnál előfordulhat, hogy valaki megfertőződik az oltás beadása után. Hozzátette: az oltás töredékére csökkenti a betegség súlyos lefolyásának lehetőségét. – Az oltás beadása után is be kell tartani a járvánáyügyi és a higiénés előírásokat – fogalmazott a szakember. – Akik valamilyen kockázati csoportba tartoznak és krónikus alapbetegségük van, különösen legyenek óvatosak.

11:52

Szokásos, napi tájékoztatójával jelentkezik az Operatív Törzs.

9:40

Somogy megyében a kórházi oltópontokon már 68 ezer oltást adtak be, erről a Kaposi Mór Megyei Kórház számolt be közösségi oldalán.

9:30

Harmadik napja száz alatt van az újonnan igazolt koronavírus fertőzöttek száma Somogy megyében. A somogyi járványügyi adatok bizakodásra adhatnak okot, noha Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi tájékoztatójában elmondta, heti adatok, tendenciák megfigyelése alapján állapítható meg, hogy a járvány milyen ütemben terjed.

 

Ezzel együtt az is jól látszik a Nemzeti Népegészségügyi Központ térképén, hogy Somogy továbbra is a fertőzöttebb megyék közé tartozik Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékkel együtt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Jó hír, hogy már a magyar lakosság több, mint 30 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/3-millio-37-ezer-a-beoltott-3597-az-uj-fertozott-elhunyt-285-beteg-4036120/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában