Járványügy Somogyban

2021.05.11. 09:46

Keddi friss hírek: Száz alatt az új somogyi fertőzöttek száma

Kísérd figyelemmel egész nap folyamatosan frissülő cikkünket a legaktuálisabb megyei járványhírekért!

Sonline

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

12:00

A Somogyi Hírlap kérdésére Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden közölte: a koronavírus indiai változatát ugyan eddig nem mutatták ki hazánkban, de fel vannak erre is készülve a szakemberek. – Sem Nemzeti Népegészségügyi Központ, sem más laborok nem mutatták ki – mondta Müller Cecília, az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján. Hozzátette: egy olyan rendszert állítottak fel, amely időben előre tudja jelezni mind az indiai, mind más mutáns vírusváltozatokat.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatójában elmondta: jelentős az érdeklődés a védőoltások beadása iránt a fiatalok körében. A felelősségteljes viselkedésre és az óvintézkedések betartására hívta fel a figyelmet Müller Cecília. Valamint kiemelte: az ép testben ép lélek nagyon fontos a vírus elkerülésére, illetve leküzdésére. Ezért arra kért mindenkit, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett mozogjnanak, sportoljanak a szabadban.

11:40

Élőben jelentkezik az Operatív Törzs.

10:40

Miután beoltatta magát a polgárőr elnök az egész tagság követte példáját. Olvasd el a témában készült cikkünket!

9:35

Az igazolt koronavírus fertőzöttek száma megyénkben 28679, ez továbbra is száz alatti nap új esetszámot mutat.

 

Somogy még mindig a közepesen fertőzött megyék közé tartozik a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint.

9:30

Kedd reggelre 493-mal nőtt az új fertőzöttek száma, s ezzel a járvány kezdete óta 792 879-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában