Járványügy Somogyban

2021.05.29. 10:34

Szombati friss hírek: Lelassult a járvány terjedése Somogyban

Kövesd egész nap folyamatosan frissülő cikkünket a legújabb helyi vírussal kapcsolatos információkért.

Sonline

Nyíregyháza, 2021. május 2. Az asszisztens átadja egy nőnek az oltási igazolást, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

11:00

A legkisebb mértékben a 20. héten Somogy megyében nőtt a fertőzöttek száma, erről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján.

A területi eloszlást nézve a regisztrált esetek 14 százaléka fővárosi, 13 százaléka Pest megyei volt, 9 százaléka pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyei volt, Somogy megyében mindössze a regisztrált esetek 2 százalékát lokalizálták.

10:45

Június 5-én Babócsára érkezik a Honvédség oltóbusza, ahol előzetes regiszráció nélkül is lehet oltást kérni. A Barcsi Hírek információi szerint itt is a Johnson&Johnson egy adagos vakcinájával oltanak majd 8 és 17 óra között. A portál értesülései szerint: az önkormányzatoknál is lehet jelentkezni, a települések többsége vállalta, hogy az igénylőket akár el is szállítja az oltóbuszhoz, ha igény van rá. Az oltóbuszra az egész kistérségből, Barcs és Barcs környéki települések, Csokonyavisonta-Babócsa-Bolhó-Vízvár-Háromfa praxisokból bárki mehet oltásra, akinek a Janssen oltóanyag javasolt.

10:30

Második napja tíz alatt maradt az új regisztrált koronavírus fertőzöttek száma Somogyban.

Egy nap alatt nyolcan fertőződtek meg a covid-19 vírussal Somogy megyében, ezzel 28875-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma megyénkben.

10:00

Országosan 465 új fertőzöttet azonosított a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/5-millio-120-ezer-a-beoltott-465-az-uj-fertozott-elhunyt-27-beteg-4147648/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában