Minden napra Balaton

2021.08.04. 17:27

A répa dog lett az év strandétele

Balatonfövenyesen hirdették ki az év strandétele 2021. verseny győztesét, amelyet ezúttal egy déli parti vendéglátóhely készített el.

Koszorus Rita

Forrás: Balatoni Kör Facebook

Az év strandétele győztese 2021-ben A Konyhám répa dogja lett.

A Konyhám megálmodója a zsűrivel.
Fotó: Balatoni Kör Facebook

Ezzel a balatonfenyvesi egység meg tudta ismételni 2018-as győzelmét, amikor a gofcsi nyűgözte le a Balatoni Kör zsűrijét. – Megpróbáltunk egy olyan ételt kitalálni, ami még nem volt és a húsimádók, valamint a vegánok is szívesen fogyasztják – mondta Szikra Gabriella, tulajdonos a díj átvételekor, majd hozzátette: reméli minél többen ellátogatnak a balatonfenyvesi Konyhámba és megkóstolják a finomságot. Amelyről Szilágyi Lajos a Balatoni Kör elnöke azt mondta: Szikra Gabriella bebizonyította, hogy sárgarépából is lehet olyan strandételt készíteni, amelyből a zsűritagok egy falatot sem hagytak.

Az év felfedezettje díjat is kiosztották, amelyet a benvezett vegán bundáskenyérért a balatonvilágosi Tarow Bisztró nyerte el.

Szilágyi Lajos a díjátadón elmondta: az év strandétele verseny egy olyan megmérettetés, amelyen mindenki nyer. A vendég a finom ízeket, a versenyzők a bővülő étlapot és a Balaton régió az új ízeket.

A verseny döntőjében hét vendéglátóhely versengett kreációjával az év strandétele díjért, többek között hajdinás palacsinta, szarvasragus édesburgonya lángos és újragondolt tökfőzelék is a nevezett ételek között volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában