Ukrán háború

2022.03.26. 14:00

Menekült gyerekeknek beszéltek Isten szeretetéről

Új lehetőségek nyíltak Becker Balázs látrányi gyermekmisszionárius szolgálatában az evangélium hirdetésére, terjesztésére.

Gamos Adrienne

A közelmúltban a balatonföldvári baptista üdülőben elszállásolt ukrajnai-kárpátaljai menekültgyerekeknek beszélt Isten minden határt áthidaló és mindenkit, így a gyermekeket is átölelő végtelen szeretetéről. Hangsúlyozta: hagyatkozzunk az Úr vezetésére. A Vasárnapi Iskolai Szövetség (VISZ) „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon!” jelszóval megtartott fővárosi országos konferenciáján nemcsak részt vett Becker Balázs, hanem tanított is felnőtteket két nagyobb gyermeke segítségével. Mégpedig legóval, ez nagyon hasznos és ötletes evangelizációs eszköz a bibliai igazságok bemutatására és Isten szabadító üzenetének ilyen formában történő átadására, megértésére. 

A látrányi református gyülekezet Örömhír Klubja legutóbbi foglalkozásán kiemelte, hogy nem mindegy mire, pontosabban kire alapozzuk az életünket. Isten az ő fia által kősziklára helyezi a mi életünk házát. 

Hozzátette: kegyelemből adja az üdvösséget, a megújult életet, s ebbe a kegyelembe hittel kell belekapaszkodni. Ahogy a reformáció korában a híres reformátor, Luther Márton is tette. Énekét, az „Erős vár a mi Istenünk” című 46. zsoltárt a résztvevők többször is zengték. E felismerés ha hitvallássá válik, akkor átvezet valamennyiünket a bizonytalanságokon, a nehéz időkön. 


Fotó: G. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában