Megérkeztek a könyvek

2022.08.16. 08:55

Becsengetésre várnak a frissen érkezett tankönyvek

Hétfőn délelőtt a Toponári Tagiskola, a Gyakorló- és az igali iskola kapta meg a szállítmányt. A tankönyveket szeptember elsején vehetik majd át a diákok.

Marosi Gábor, [email protected]

Fotó: Lang Róbert

Kaposvár-Igal Egy zöld teherautóról pakolták le a mintegy 3700 könyvet a Toponári Tagiskola dolgozói hétfőn. A súlyos kiadványokat ezután egy tanterembe vitték, ahol a következő napokban osztályok szerint szétválogatják majd. Kromjákné Hilt Angéla lapunknak elmondta, több mint 260 diáknak rendelték meg a könyveket, azonban ha az iskolakezdésre változik a tanulói létszám, akkor pótrendeléssel az újaknak is beszerzik.

Az általános iskola negyedik és nyolcadik osztályosai még a régi Nemzeti alaptanterv szerinti könyveket kapják meg, a többi diák viszont már az újat. A kiadványokhoz minden gyerek ingyen jut hozzá. Kromjákné Hilt Angéla kiemelte, az első és a másodikos diákok a tankönyveket és a munkafüzeteket megtarthatják majd, harmadiktól felfelé azonban a könyvtári pecséttel ellátottakat le kell adnia mindenkinek. A Toponári Tagiskola vezetője hozzátette, az intézményben van elegendő pedagógus, a tanévet maximális létszámmal kezdik meg.

Forrás: Lang Róbert

A Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumba (Gyakorló-iskola) is begördült a tankönyvekkel teli teherautó hétfőn reggel. Az intézménybe összesen 9230 kiadványt szállítottak. Borbényi Andor matematika-kémia szakos, a tankönyvekért felelős pedagógus érdeklődésünkre elmondta, a pakolásban több diák segített, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében vállalták a feladatod. A pedagógus hozzátette, a következő napokban szétválogatják a több ezer szerzeményt, majd a könyvtárosok a könyvtári példányokat pecséttel látják el. A Gyakorló-iskolában szeptember elsején mintegy 800 általános és középiskolás fiatalnak csengetnek be.

Az Igali Batthyány Károly Általános Iskola csaknem kettőszáz tanulója sem marad könyvek nélkül. Az intézménybe hétfőn délelőtt fél 11 környékén érkezett meg a teherautó csaknem 2500 tankönyvvel. A kiadványokat az iskola dolgozói pakolták be az egyik helyiségbe, majd nekiálltak szétválogatni az osztályok részére. Az igali iskola diákjai, csak úgy, mint a legtöbb somogyi intézmény fiataljai, az első tanítási napon vehetik majd át a könyveket.

Forrás: Lang Róbert

Rétvári Bence államtitkár a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában tartott korábbi sajtótájékoztatón elmondta, a kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy azok a diákok, akik részt vesznek a közoktatásban ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. Ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról. Az államtitkár hozzátette, a KELLO két raktárából országosan összesen 13 millió tankönyvet szállítanak ki az iskolákba. 
 

Forrás: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában