Fejlesztés

2022.10.13. 11:00

Megszépült az óvoda, kibővítették a bölcsődét

Elkészült a balatonlellei óvoda és bölcsőde fejlesztése. A településen élő kisgyermekek már birtokba is vették az új épületrészeket. A fejlesztést hazai és uniós forrásból valósították meg a városban.

Koszorus R.

Fotó: Németh Levente

Az utóbbi években Balatonlellén egyre nagyobb igény volt arra, hogy bővítsék a bölcsődei kapacitást, szerencsére egyre több kisgyermekes család választotta lakóhelyéül a várost. A 28 gyermek ellátásra képes bölcsődét további kilenccel bővítették. A Belügyminisztérium támogatásával ehhez minibölcsődét alakítottak ki. 

Az óvodában 160 kisgyermek nevelését biztosítják, mindennapi körülményeiket javítandó fejlesztéseket is megvalósultak a beruházással. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (Top Plusz) több mint 41 millió forintos támogatásával teljesen megújult belülről az intézmény. A kisgyermekek vadonatúj székeket, asztalokat és szekrényeket használhatnak az óvodában. De arra is futotta a támogatásból, hogy korszerűsítsék a vizes­blokkokat és járólapokat lecseréljék. A két intézményre összesen több mint 81 millió forintot költhetett el a balatonlellei önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában