Ünnepváró

2022.12.19. 09:51

Fénymenettel, vásárokkal várták a karácsonyt

Megyeszerte rendezvényekkel várták a helybelieket a somogyi településeken advent utolsó vasárnapján.

Kovács G.

Fotó: Nemeth Levente Foto

 Fényfüzérekkel teleaggatott autó húzott egy utánfutót, rajta egy égősorokkal borított karácsonyfával – közel százan díszítették fel a járműveiket és vonultak fel a marcali fénymeneten szombaton este civil kezdeményezésre. 
A Balatonnál is hasonló módon ünnepeltek. Összesen 14, fényfüzérekkel díszített jármű vett részt a szőlőskislaki fénymeneten. Hagyományteremtő szándékkal indította útjára a felvonulást az Összefogás Szőlőskislakért Egyesület, tudtuk meg Györei Melinda szervezőtől. 


Bodrogi Attila, a balatonboglári Varga Béla Művelődési Ház igazgatója elmondta, interaktív családi programjaikon több százan vettek részt a hétvégén. Szőlőskislakon tradíció, hogy élő adventi naptár címen minden nap más ház ablakát díszítik fel, most a szőlőskislaki művelődési ház következett a sorban. 
Somogyvárra szaloncukrot osztogatva egy piros veterán autóval érkezett a Mikulás vasárnap délután a Somogyi Veterán Járműbarátok Egyesülete jóvoltából. Az idei karácsonyváró ünnepségen jótékonysági ételvásárt rendeztek a helyi óvoda, az iskola és a gyógypedagógiai intézmény javára, hívta fel a figyelmet erre Hegedüs Henrietta művelődésszervező. A havonta tartott kézművesvásárt adventi árukkal bővítették ki. Kelevízi és somogyjádi kiállítók is eljöttek, és Darabánné Horváth Eszter karácsonyi cserépbábukat készített. A falu legfiatalabb polgárait Gyurákovics László polgármester köszöntötte, és a Széchenyi téren gyújtották meg advent negyedik gyertyáját. 


 

Koncert a téren 

Balatonszárszón a polgármesteri hivatal előtti parkban rendeztek karácsonyváró délutánt játszóházzal. A rendezvényen a Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde gyermekeinek kirándulására és siófoki állatmenhelynek gyűjtöttek adományokat. 
Vasárnap Kaposvár főterén az egyházak képviselői áldást mondtak, majd Szita Károly polgármester köszöntötte az ünneplőket. Ezután Vastag Csaba koncertjét hallgathatta meg a szépszámú közönség. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában