MATE Kaposvári Campus

2023.01.21. 17:22

Első nyílt nap, utolsó lehetőség a felvételi előtt

Idei első nyílt napját rendezte szombaton a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa. Szinte az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők. A fiatalok tájékoztatást kaptak a változó felvételi eljárásról és megismerkedhettek a több, mint harminc meghirdetett képzéssel.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Nagy volt a nyüzsgés szombat reggel a MATE Kaposvári Campusán. Annyi érdeklődő érkezett az idei első nyílt napjukra, hogy két előadó termet is meg kellett nyitniuk a fiataloknak. Máté, a campus mókusa még a legfiatalabb érdeklődőket is elvarázsolta, szívesen fotózkodtak vele.  Először a változó felvételiről kaptak tájékoztatót a diákok Molik Mária beiskolázási koordinátortól, majd a standokon minden induló képzést bemutattak a hallgatók és oktatók. – A villamosmérnök képzés érdekel, mindenképpen erre jelentkezem elsőként és sok hasznos információt kaptam most  – mondta el Niklai Dániel, aki Öreglakból érkezett a nyílt napra szüleivel. 

Darabos Rebeka gyógypedagógia, a kereskedem és marketing, valamint a pénzügy és számvitel képzés közül fog választani. – Nagyon pozitív, hogy nem csak egy kód vagyunk a Neptunban, hanem emberként kezelnek minket – mondta el a zimányi fiatal. – A Pázmányon tanulók kommunikációt és a művészeti képzések érdekelnek Kaposváron, elsőként a fotós alapképzés – mondta el Varga Vanda, aki Ecserről érkezett a nyílt napra. – Nagyon szimpatikus volt mindenki és nagyon tetszett, hogy elmondták mennyire büszkék hallgatóikra – tette hozzá a fiatal.

– Ez az utolsó nyílt napunk a jelentkezési határidő előtt, a többség már eldöntötte, hogy mit tanulna vagy két szak között hezitál – mondta el Gombos Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgató helyettese. Hozzátette: idén több, mint harminc képzés közül választhatnak a fiatalok, ha náluk szeretnének továbbtanulni. – A villamos és gépészmérnök, valamint a gyógypedagógia és lovas képzés tartozott a legnépszerűbbek közé az elmúlt évek képzési palettájában – mondta el Gombos Péter. A főigazgató helyettes kiemelte: a fiatalokat számos ösztöndíj lehetőséggel segíti a campus, a város és a duális képzőhelyen is kapnak anyagi támogatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában