Helyi közélet

2023.07.16. 20:59

Megvárták a munkák végét az ünneppel

A Semmelweis-napi ünnepséget péntekre halasztották a siófoki kórházban, hogy megvárják az aula felújításának befejeztét, így együtt ünnepelték meg a két eseményt.

Kovács Gábor László

Fotó: Witzmann Mihály

A belső burkolat, a mennyezet és a világítás is megújult, ezzel modern, komfortos és barátságos teret alakítottak ki, ami a betegek fogadására is szolgál. 
Egy uniós projekt részeként a kórházi felújítások még 2017-ben kezdődtek, és most érték el az aula környezetét. Az átépítéshez a pályázati támogatásban orvosi eszközbeszerzések is társultak, ezek olyan nagyobb értékű diagnosztikus berendezések, mint az ultrahangkészülékek. A beszerzések egy részét még várják, csak ezután zárul le a projekt. 
Pintér Tamás, a siófoki kórház-rendelőintézet igazgatója az átadáson elmondta, a felújítás jó alkalmat ad arra, hogy összegezzék az elmúlt időszak eredményeit és megfogalmazzák a jövő terveit. Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy 2014 óta a siófoki kórház összességében hétmilliárd forintos fejlesztést tudott megvalósítani. Az ünnepség vendége volt a korábbi igazgató, Inczeffy István, aki most a Kaposi Mór Oktató Kórházat vezeti, valamint Lengyel Róbert, Siófok polgármestere is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában