Somogyi Nyugdíjasok

2023.10.02. 11:01

A szépkorúakat köszöntötték Somogyszobon

Idős emberekkel és fellépőkkel telt meg a somogyszobi iskola tornacsarnoka a hétvégén. A helyi önkormányzat közös ünneplésre hívta a település szépkorú lakóit.

Györke József

Fotó: Györke József

Hodorics Katalin polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy mi is megbecsüljük és tiszteljük a munkában elfáradt idős lakosainkat. Az időt nem tudjuk megállítani, de szeretjük őket. Nem csak azért mert, sokat tettek a településért, hanem azért is mert tapasztalataikkal, tudásukkal sokat segítenek másokon. Ők teremtették meg az erős alapokat, melyekre mi bátran tudunk építkezni. Kötelességünknek érezzük, hogy az idősek a társadalomban méltó helyre kerüljenek. A megnyitó után köszöntötték Somogyszob legidősebb lakosait: a 90 esztendős Pelőcz Ferencnét és a 89 éves Máté Istvánt.

Fotó: Györke József

Szászfalvi László országgyűlési képviselő az idősek napját a tiszteletadás ünnepének nevezte, úgy fogalmazott: 

E napon erősítjük a tisztelet kultúráját is. 

Még azt is mondhatjuk, hogy a nemzedékek is megünneplik. Itt volt a kis ovisok zenés-dalos műsora, az iskolások gyönyörű tánca, vagy akár KÖZ-ÉRT szívhez szóló dalai. Mind azt sugallta, hogy szeretik az időseket, akik példát adtak, példát mutattak a felnövekvő nemzedéknek. Pótolhatatlan, amit adtak-adnak gyerekeiknek és unokáiknak.

A kulturális műsor során az előző helyi fellépőkön kívül ismert dallamokra írt, nyugdíjasokról szóló dalokat adtak elő az iharosi Hagyományőrző Hangulat Klub énekesei, majd a marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája vidám katona - és bordalokkal szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Aki megéhezett, közben is étkezhetett, mert terített asztal vártaa vendégeket. Este módjuk volt táncra kerekedni Gerendai Csabi zenéjére.

 

Fotó: Györke József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában