Somogyi Nyugdíjasok

2023.11.30. 06:47

A változó igényekhez igazítanák a klubok éves programjait

Lassan véget ér az esztendő, a hátralévő időszak az ünnepvárás mellett lehetőséget kínál az elmúlt időszakra történő visszatekintésre is.

Varga László

Ennek szellemében került sor tizenegy Balaton környéki nyugdíjas szervezet irányítójának találkozójára is Balatonszárszón, ahol az elmúlt időszak tapasztalatait osztották meg egymással, és szó esett a következő időszak feladatairól is. Salamon Józsefné kistérségi vezetőtől tudjuk, hogy bár a hozzá tartozó társaságokból csak kettő nem volt ott a tanácskozáson, komoly gondok nehezítik az eredményes munkát. 

– Több helyütt jelentősen lecsökkent a létszám, különösen a covid óta vesznek részt kevesebben a közösségi életben. Az utánpótlás hiánya miatt folyamatosan nő a tagság átlagéletkora, a vezetőink nagyobb része már hosszú idő óta irányítja a csapatát, a tagtoborzással járó feladatokat pedig már kevesebben vállalják. A megújuláshoz újszerű tevékenységekre van szükség, figyelembe véve a településeken élő idősek igényeit, érdeklődési körét, és nyitni kell a fiatalabb korosztály felé. Erre jó példa az ádándi klub, amely az általános iskolások bevonásával a szűkös anyagiak mellett is már második éve működtet sütőszakkört. Csak remélni lehet, hogy a támogatás hiányossága miatt nem hal el a példamutató kezdeményezés- mondta lapunknak Salamon Józsefné.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában