Gelato Grand Prix

2023.11.03. 11:57

Megbabonázta az olasz zsűrit a marcali mogyoró

Nemzetközi ítészek is megízlelték a somogyi fagylaltokat a Gelato Grand Prix budapesti versenyén. Somogyból három cukrászda is nevezett jeges finomságaival.

Koszorus Rita

Ugyan a fődíjat sajnos nem hozták el, de mogyoró kategóriában első helyezést ért el a marcali Mester Cukrászda és Étterem. – Az első napon két forduló volt, ahol mangó és mogyoró íz közül választhattunk. Ott az elérhető 55 pontból 49-t kaptunk, mondta Papp Balázs a cukrászda egyik tulajdonosa. 
Ez a pontszám elegendő volt arra, hogy a legmagasabb pontszámmal jusson tovább a nagy múltú marcali cukrászda a döntőbe. Azonban másnap a szakavatott nemzetközi zsűri nem Papp Balázs kreációját találta a legjobbnak. – Ez így is egy nagyon jó eredmény, hiszen a mezőnyben olyan kollégákkal versenyeztünk, akik már világbajnokságot is nyertek, mondta Papp Balázs a Gelato Grand Prix budapesti versenyéről. 


A neves olasz szaklap több országban szervez megmérettetéseket már hosszú évek óta, idén először hirdették meg a magyar versenyt. Ezen szerepelt a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó, valamint a szintén balatonmáriai Florida Fagyizó is. Eperfagyi kategóriában mérették meg magukat a balatoni cukrászdák, holtversenyben második lett Somodi János és ifjabb Pálfi Attila. A döntőbe továbbjutóknak eperfagylaltot kellett készíteniük, amelyet szintén a hattagú olasz zsűri kóstolt. A versenyzők léfagyit vittek a versenyre, azt előre be kellett keverni és ott fagyasztották, ezért díszítés nem is került rá, hiszen a Gelato Grand Prix-n csak az íz számított. 

A Florida Fagyizóban már többször elkészítették az év balatoni fagyiját. Az idei évben itt készült a Magyar Cukrász Ipartestület által kiválasztott Év fagylaltja. A sütőtökös mandula kreációt, dió variációkkal a héten mutatták be az Ipartestület őszi szakmai napján. A Grand Prix Gelato fődíját a nagykanizsai Da Crema Fagyizó vitte el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában