Fotók

2024.01.09. 18:32

A Balaton-átúszás is Somogyi Értékdíjat kapott

A Somogyi Értékdíjakat kedden este ünnepélyes keretek között adták át a Vármegyeháza dísztermében. A Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság döntése alapján hat kategóriában összesen 11 elismerést ítéltek oda.

Harsányi Miklós

– Az értékdíj nem csak egy érdem, elismerés, hanem lehetőség a jövőre nézve, hogy megismertessük értékeinket – hangsúlyozta Szajcz Adrián, a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke, aki egyben a vármegyei közgyűlés alelnöke. – Somogyban fontos a hagyományok őrzése, a közös értékek felkutatása, s azt kívánom a díjazottaknak, hogy a munkájukat folytassák.

Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke méltatta a most elismert szakemberek, közösségek tevékenységét Kiemelte: jubileumi ünnepség volt a keddi rendezvény, hiszen elődeik 2004-ben indították el az Örökségünk-Somogy Kincse című programot, s tíz éve adják át a Vármegyei Értéktár díjakat. Arról is szólt: jelenleg 196 díj szerepel az elismert értékek között, amit széleskörűen igyekeznek bemutatni. Könyvet adtak ki Somogyországról, filmet forgattak, s a diákoknak vetélkedőket, kirándulásokat is szerveztek, melynek során megismerték megyénk értékeit.

– A Balaton-átúszás már több mint 40 éve rendkívül népszerű tömegsport rendezvény, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt indulnak, a program évről évre rengeteg embert vonz – hangsúlyozta Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere annak kapcsán, hogy különleges eseményt értékdíjra terjesztették fel. – Sport, turisztikai és közösségi szempontból egyaránt jelentős a rendezvény, ezen a napon Balatonbogláron telt ház van.

A somogybabodi Nemzetközi Terepjáró Fesztivált is Somogy Értékdíjban részesült, Papp László szervező kiemelte: a nemzetközi  programot 1984 óta szervezik és rendkívül rövid időn belül szívükbe zárták a rendezvényt a hazai és külföldi vendégek. Sall István, Somogyfajsz polgármestere rangos elismerésnek tartotta, hogy az 1923-1925 között épült Krisztus király templom– épített környezet kategóriában – ugyancsak megkapta a Somogyi Értékdíjat. Céljuk, hogy az értékdíj segítségével még nagyobb nyilvánosság előtt megismertessék a településüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában