Oktatás

2024.01.12. 06:10

Tanítható robotokkal fejlesztik a tehetséget

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd műszaki technikum programozható legórobotokra, tehetséggondozásra, továbbá tanulmányi kirándulásokra 3,5 millió forintot nyert.

Harsányi Miklós

– A program legfontosabb célja a matematika, a fizika és az informatika kapcsolódási pontjainak bemutatásán túl az elmélet és gyakorlat szoros együttműködésének hangsúlyozása – tájékoztatott a Kaposvári Szakképzési Centrum. – A Digitális Közösségi Alkotóműhely által szervezett informatikai, robotikai szakkörök során a tehetséges tanulók kibontakoztathatják szakmai képességeiket és egyéb területen is fejlődnek. 
A tanítható robotok elkészítésével olyan szakmai részterületekkel találkoznak majd, amelyek kihívást jelentenek számukra. A programba kapcsolódó diákok tanulmányi kirándulásokra, gyárlátogatásokra is elmehetnek olyan cégekhez, ahol működés közben figyelhetik meg a robotikát, a digitalizációt. Ennek során a cég szakembereinek bevonásával megismerhetik az Ipar 4.0 és Magyarország mesterségesintelligencia-stratégiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában