Fotók és videó!

2024.05.01. 17:05

Kortalan városligeti majális: együtt szórakozott a nagyi és az unoka

Rotyogtak a bográcsokban a pörköltek, csillámtetkós gyerekek futkároztak a népi játékok között és operett slágerek is felcsendültek május elsején. Szinte nem volt olyan somogyi település, ahol ne szerveztek volna majálist.

Góz Lilla

Ki lehetett volna tenni a megtelt táblát szerdán délután a kaposvári Városligetre. Több generáció látogatott el a majálisba, hogy a munka ünnepén színes programokon vegyenek részt. A kisautókat mindenki ki szerette volna próbálni, de sok gyerek várakozott a légvárak és a népi játékok előtt. A színpadon a gyermekelőadások után zenei programok következtek, majd a Senior zárja a majálist. 

– Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, hogy a család apraja-nagyja megtalálja a számára érdekes programokat  – mondta Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója. – Jó látni, hogy a nagyszülők, szülők, gyerekek együtt szórakoznak.

A liget hátsó részén közlekedési lámpákkal, táblákkal kialakított tanpályán közlekedtek a gyerekek bringával vagy rollerrel. 

– Első alkalommal vagyunk itt, az öt állomáson a KRESZ szabályain kívül az újraélesztéssel is ismerkedhetnek a kicsik – emelte ki Garamvölgyi László, aki a Kulturált Közlekedésért Alapítvány képviseletében érkezett Kaposvárra. – Ha készségszinten alkalmazzák a gyerekek a megszerzett közlekedési ismereteket, akkor nagy valószínűséggel nem lesznek bűncselekmény áldozatai és nem szenvednek balesetet. Jackkel, a németjuhásszal pedig a felelős állattartásra is igyekszünk felhívni a figyelmet. 

A Szent Margit-Szent József Plébánia melletti játszótéren családi fesztivált rendeztek május elsején. A szentmisét követően a gyermekeket színes kézműves- és sport programokkal, a felnőtteket előadásokkal várták. Az óriásmolinón megfestették Szent Józsefet, bemutatkoztak a somogyi huszárok, akik még ágyút is dörrentettek. Ebédre vadpörköltet kaptak a résztevők, de lángosból és süteményből sem volt hiány. 

Balatonbogláron a Varga Béla Városi Művelődési Ház szabadtéri színpadán salsa és kangoo bemutató várta az érdeklődőket, a gyerekeknek mesekoncerttel, a felnőtteknek operett és musical dalokkal kedveskedtek. 

Balatonlellén a Rendezvényparkban játékos versenyek, kötélhúzás, ugróiskola, célbadobás, táncbemutató, kézműves vásár is színesítette a majálist. Balatonszemesen az iskola mögötti téren tornával kezdtek, majd a zenés programok mellett bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb ételek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában