Átadás

2019.08.20. 21:00

Jó kis helyet kaptak a fiatalok Újlakon

A településen élők és az elszármazottak először lehettek együtt az idei falunapon. Átadtak Rinyaújlakon egy 65 millió forintos beruházást, és kiállítás nyílt helyi művészek alkotásaiból a rendezvényteremben.

Gamos Adrienn

– Nekünk ez a csöppnyi település a világ közepe, ezen a találkozón elénk tárul a múlt, ha nem lenne múltunk, nem lenne reményünk a jövőre – mondta megnyitóbeszédében Peti Csaba polgármester, akitől megtudtuk azt is, hogy mintegy száznegyven elszármazott fogadta el az önkormányzat meghívását.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő Tamási Áron regényének Ábelét idézte: mi végre vagyunk a világon? A válasz pedig: azért, hogy valahol otthon legyünk. Kiemelte: szükségünk van egy olyan helyre, ahova várnak, visszavárnak, ahol a gyökereink vannak, a lelki-szellemi gyökereket éltetni, táplálni kell. – Ez a település sokaknak az otthon melegét jelenti, a találkozó alkalmat kínál a barátság, az egymás iránti szeretet ápolására – mondta.

Az ünnepségen átadták a „Jó kis helyre” keresztelt épület. Egy üres szolgálati lakást újítottak fel, s töltik meg tartalommal, s a tervek szerint a lelki- és testi egészség fejlesztését szolgálja majd. A 65 millió forintos beruházás többek közt kormányzati és uniós forrásokból valósult meg. Az épületet megáldotta Oláh Lajos, csokonyavisontai református lelkész. Közösségi teret alakítottak ki az ifjúságnak, az egyik helyen baba-mama klub működik majd, a másikban kézműves-foglalkozásokat tartanak, filmet is vetítenek, de még iroda és konyha is helyet kapott a volt szolgálati lakásban. Az udvarra mozgatható játékok kerülnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában