könyvbemutató

2019.11.05. 09:00

Pályázatot nyert könyvével, folytatná az írást

Vajon milyen állat Halleső? A kíváncsiak ezt is megtudhatták, ha kitöltötték azt a tesztlapot, amelyet Csóti Lili Hetedvérig című könyvének bemutatóján osztottak ki a közönségnek a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

K. G.

Főként kamaszlányok jöttek el, ami nem csoda, hiszen a szerző maga sem idősebb sokkal náluk. Csóti Lili tizenkét évesen kezdett írni. Úgy kezdődött, hogy túl gyorsan olvasta a könyveket, ezután unatkozott, ezért döntött úgy, hogy ír egy könyvet, amit ő is szívesen elolvasna. Anyukája végig támogatta az alkotásban.

A Hetedvérig a negyedik könyve, amellyel egy kiadó Facebookon megjelent pályázatán lett nyertes, így jutott megjelenéshez. 140 pályázó közül érte el az első helyet, bár tizenhat évesen még nem számított ekkora sikerre. Fantasyba oltott krimit alkotott, de nem akart gonosz szereplőket teremteni. Nála a gyilkosságoknak komoly előzménye van, és ezzel felteszi a kérdést, hogy joga van-e valakinek a bosszúhoz? Csóti Lili a Munkácsy gimnáziumban végzett, jelenleg az ELTE bölcsészkarán kínai és koreai nyelvet tanul egyetemistaként. A könyv­írást sem akarja abbahagyni, ha történik vele valami, vagy érdekes emberekkel találkozik, mindjárt arra gondol, hogyan szőhetné bele egy új kötetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában