mindenkihez eljutnának

2021.04.27. 09:00

Egész évben elvinné a karácsonyt a gyermekotthonokba a Roxínház

Az ország gyermekotthonaiban élő mintegy 23 ezer fiatalhoz szeretné online formában eljuttatni előadásait a kaposvári Roxínház. Pintér Kata, a társulat rendezője elmondta: néhány hónappal ezelőtt indították el Somogyban a „Legyen bármikor karácsony!” elnevezésű kezdeményezést, amelynek lényege, hogy a társulat előadásait minél több gyermek­otthonban élő fiatal megtekinthesse.

Marosi G.

– Sikeres volt a programunk – mondta. – Somogyban 450 kisgyerek él gyermek­otthonban, közülük már mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy megnézze valamelyik előadásunkat, ezért is döntöttünk úgy, hogy országossá bővítjük az akciónkat. Szeretnénk, ha minél több fiatalhoz eljutna valamelyik roxínházi darab. A gyermekotthonokban élők alapból kevesebb kulturális élményhez jutnak hozzá, most a bezártság miatt pedig még rosszabb helyzetbe kerültek – mondta.

– Keressük azokat a cégeket és magánszemélyeket is, akik a jó ügy mellé állnak és anyagi támogatásukkal segítenek minél több gyermekhez eljuttatni egy-egy előadást. Ezzel nemcsak a fiatalokat, hanem a társulat fennmaradását is segítik, hiszen a járvány miatt sok más független színházhoz hasonlóan, mi is nehéz helyzetbe kerültünk – tette hozzá Pintér Kata. A kezdeményezéshez budapesti és pécsi cég is csatlakozott már. A cégek minimum tíz jegyet vásároltak, de volt, aki kétszázezer forinttal támogatta az online előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában