előadás

2021.05.27. 09:00

Felgördül a függöny a Roxínházban

Harmadik nekifutásra, pénteken este végre bemutathatja a Lúdas Matyi című mesejátékot a Roxínház. Az előadásnak eredetileg tavaly tavasszal lett volna a premierje, de a koronavírus miatt el kellett halasztani őszre. A társulat azonban a járványhelyzet miatt akkor sem tudott színpadra lépni.

Marosi Gábor

Elsőként a sajtó munkatársai tekinthették meg a Lúdas Matyi előadását kedden este a Roxínházban. Pintér Kata rendező a fotóspróba előtt elmondta: annyit készültek a társulat tagjai, mint a húsz évvel ezelőtti, első somogyvári előadásukra. Nem véletlenül, hiszen a járvány két premier­időpontot is elhalasztott.

Az eredeti mesét Váradi Szabolcs írta át sok évvel ezelőtt, a zenét pedig Némedi Árpád, Zságer-Varga Ákos és Sebesi Tamás szerezték. Pintér Kata elmondta: természetesen az alapszereplők, mint Döbrögi Mihály, Döbröginé, Matyi és a liba megjelenik a színpadon, de feltűnik majd Döbrögiék lánya, Erzsike is, aki Lúdas Matyi szerelme. A másfél órás zenés-táncos előadásban negyven szereplő áll színpadra, köztük a tanodás fiatalok is.

A Döbrögit alakító Szabolcsi János elmondta: testhezálló szerepet kapott, hiszen az elmúlt időszakban néhány kilót felszedett. A karaktert próbálja úgy eljátszani, hogy Döbrögi ne legyen túlságosan harsány vagy éppen ok nélkül dühöngő. Ez azonban nem egyszerű, de úgy véli, sikerült megtalálnia a középutat. Szabolcsi János kiemelte: több mint fél évig nem állt színpadra, ezért izgatottan várja már a pénteki premiert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában