néptánc

2021.06.13. 14:40

Új nap virradt Nagyatádon

A Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület „Új nap virrad” címmel tartott a hosszú kihagyást követően néptánc bemutatót és táncházat – mondta Fonyó Dóra  az egyesület nemrég megválasztott új elnöke.

Györke József

Fotó: Picasa

Hozzátette, hogy a rendezvény a Csoóri Sándor program 2019. nyertes pályázatának köszönhető és még ebben a hónapban fel kell használni az egymillió forintot. Az összegből fellépő ruhákat, cipőket és hanghordozókat vásárolnak.

A rendezvény előtt bemutatta Buda Renátát, az új elnökhelyettest, megköszönte Mayer Károlyné több mint három évtizedes vezetői munkáját, valamint elköszöntek Perger Péternétől is, aki a korábbi alelnök volt.

A műsorban a Fürjecske Rokolya és Pántlika csoportjai mellett felléptek a Bárdos iskola, az AMI és a Vadvirág Táncegyüttes tagjai. A műsort hatalmas vastaps zárta, majd megvendégelték a fellépőket. A Kulturális Központ előtti téren pedig táncházzal folytatták a délutánt, melyet Vránics Eszter táncoktató vezetett. A zenét a Pécsről érkezett Szemző Angéla és zenekara szolgáltatta nagy sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában