Cukormentes mézeskalácsfalu

2021.12.13. 17:57

Papírból húzták a mézeskalács falat Somogyjádon

Nem sütögettek éjt nappallá téve, hanem kartonpapírból készítették el az eredetire megszólalásig hasonlító házikókat a jádi diákok. Így is heteken keresztül dolgoztak, hogy elkészüljön a nem mindennapi dekoráció.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

Kartonpapírból készült mézeskalács házikókkal készítettek téli dekorációt a somogyjádi diákok és tanárok az iskola aulájában. A kiállítás Bögös Lászlóné, a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola magyartanárának ötlete alapján készült el. 

Az alkotásokat technika és osztályfőnöki órákon, valamint a szünetekben hetekig csinálták a felsősök. A házikók között felállítottak egy karácsonyfát és a betlehem is helyet kapott mellettük. A szent családot ábrázoló alkotást Farkas Imre pedagógus készítette el több mint húsz évvel ezelőtt. 

A mézeskalács falu az aulában tekinthető meg, a tanárok és a diákok úgy állították össze, hogy a Gárdonyi utca felől a kivilágított dekoráció jól látható legyen. 

Fotó: Kovács T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában