Költői siker

2023.03.03. 12:00

Két kötetbe is beválogatták a végzős diáklány novelláit

Lőrincz S.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is megcsillogtatta írásművészetét Ternóczy Réka, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanulója. Az érettségi előtt álló diák legutóbb a debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület által kiírt irodalmi pályázatra küldte el egyik művét. Novellája a bírálóbizottság döntése alapján belekerült az Erdők ölelése, vizek csobogása című természetvédelmi-irodalmi albumba, amelyet mutatós természetfotók gazdagítanak. A tetszetős kiadvány egyébként a Kárpát-medence – Magyarország, a Felvidék, Erdély és Kárpátalja – 6–19 éves vers-, mese- és prózaíróinak, valamint természetfotósainak díjazott műveit tartalmazza. 


A tehetséges katolikus gimis diáklány a Pannónia Kulturális Egyesület, valamint Kaposvár Vármegyei Jogú Város által közösen meghirdetett irodalmi pályázaton is részt vett a közelmúltban, s két novellája is olvasható az Új kezdet címmel megjelent, kaposvári diákírók, diákköltők antológiájában. Műveivel harmadik helyezést ért el. 

Címkék#líra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában