Filmcsillagok

2023.06.24. 07:00

A csillagos ég alatt mozizhatunk a Balaton déli partján

Eleinte csak hétvégén volt nyitva, június 16-a óta azonban már minden nap nézhetünk egy-két filmet a lellei kertmozi több mint tizenkét négyzetméteres vásznán.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth_Levente

– Két éve egyedülálló módon 4K felbontású nagy fény­erejű moziprojektort használunk Dolby Digital hangrendszerrel, amelyek megegyeznek egy pláza mozijának vetítéstechnikájával – mondta Bujdosó Bálint, a balatonlellei kertmozi üzemeltetője. Hozzátette: a fedett nézőtér lehetőséget ad arra is, hogy esőben és viharban is tudnak vetítéseket tartani. – A tavalyi jegy­árat 1500 forintról 1700 forintra emeltük – jegyezte meg a kertmozi üzemeltetője. 

– Vendégeink többsége családjával érkezik, de sok fiatal is szívesen néz meg egy-egy filmet nálunk. Bujdosó Bálint megjegyezte: továbbra is a családi filmek a legnépszerűbbek. 

Korábban a Balaton körül számos kertmozi és autós mozi működött, mára azonban a számuk lecsökkent. A déli parton a lellein kívül Zamárdiban és Balatonszemesen élvezhetjük a kertmozik hangulatát. A szemesi Ancsika Kertmozi és Kultkert június 26-án nyit majd. – A színpad fölé egy vasszerkezetre lemeztetőt alakítottunk ki, így rossz időben is tudunk vetíteni és programokat szervezni – mondta el Miklovicz Norbert, aki harmadik éve üzemelteti a kertmozit. Hozzátette: a mosdókat felújították, újramurvázták a nézőteret, valamint kísérleti jelleggel napozóágyakat helyeztek ki. 

Megújult a zamárdi kertmozi is. Erdélyi Zsolt közel 30 éves üzemeltetés után vette át a Gömöri családtól. A filmvetítéseken kívül a mozi szabadtéri színpadként is működik a nyári szezonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában