Ünnepi könyvhét

2023.06.08. 17:38

Olvasókkal randiztak az írók a kaposvári könyvhéten

Az internet gyors információszerzésre való, az elmélyült olvasásra ma is a papíralapú könyvek a megfelelőek – hangzott el a 92. kaposvári könyvhéten, melyet az Agóra és a Takáts Gyula Könyvtár közötti területen nyitottak meg, a színház szabadtéri színpadán.

Kovács Gábor

Fotó: Lang R.

A könyvtár felújítása idején a könyvhét programjainak jó része a szabadba települt. Az írott szó varázsa és az olvasás öröme megmaradt a XXI. században is, de csak az olvasókkal együtt ér valamit – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a könyvhetet Szita Károly, polgármester és Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Rázsits Veronika, a könyvtár igazgatója. Karády Anna írónővel beszélgethettek az érdeklődők, és a Petőfi emlékév tiszteletére közösségi versmondást tartottak.  

Fotó: Lang R.

Somogyi alkotók dedikálták műveiket az Agóra előtt. A mediátorként dolgozó Dénesné Orcsik Judit párkapcsolati és önismereti könyvét hozta el. Csokonai Attila, költő, író és műfordító kaposvári élményeiből táplálkozó novelláival érkezett, mert a fővárosban élő irodalmár somogyi származású. Szabó Tamás iparművészeti alkotásokról írt, kidomborítva azt, hogy elődeink mennyi helytörténeti értéket hagytak ránk. Péntek Kamilla történelmi korban játszódó, de fantázia szülte két regényét ajánlotta. A kaposmérői lány első éves egyetemista, diplomáciát tanul Budapesten. A marcali Bíró Zoltán magyar történelmi kalandregényeket ír, vitatott témákat mutat be új nézőpontból. Kószó Andrásné a kaposújlaki reptérről, a repüléstörténetről, és a magyar mezőgazdasági repülésről írt könyvet. Az életműdíjas Kellei György krimiíró 41. könyve Kaposváron is játszódik, ahol egykor ő is középiskolás diák volt. Hegedüs György fotográfus, és Varga István fonyódi helytörténész is bemutatta könyveit. Németh Anikót a Kunffy Lajos festő somogytúri élete ihlette meg. 

Szombaton a könyvtárban Grecsó Krisztián íróval beszélget Gombos Péter olvasáskutató.        

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában