Rippl- Rónai Fesztivál "23

2023.06.11. 18:54

Vége a fesztiválnak, mindenki kifestette magát

Elkészült a város átmeneti szelfipontja a Zsolnay kútnál. Mintha a térkövet ütötte volna át az óriási nárcisz, amelyet optikai bravúrral festettek fel két napi munkával a zichysek a járdára.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Csütörtökön elindult az idei Rippl-Rónai Fesztivál, amely mágnesként vonzza a kultúrára és szórakozásra vágyó vendégeket. 

Péntek

Az Európa parkban és annak környékén portrékat és óriásfestményeket rajzoltak, a Zsolnay kútnál pedig a térkőre festettek a zichysek. A táncsicsosok ezzel egyidejűleg a múzeum elé települtek alkotni.

Az est folyamán pedig Beton.Hofi, Azahriah, Andro és Willcox durrantotta be a bulivonatott a kaposvári Arénában. 

Szombat:

 Sokan álltak meg fotózkodni szombaton, a Rippl-Rónai fesztivál utolsó napján. Délután már szedelőzködtek az árusok, a festők is eltették a képeket. Adelmann Gusztáv négy napon át az Anker ház előtt mutatta be a művészetét. Hiánypótló lehetőségnek nevezte a fesztivált.

- Nagyon fontos, hogy az utcán meg tudjuk mutatni a képeinket. A mai világ megváltozott a korábbihoz képest. A dolgozó emberek nem mennek úgy kiállításra és kulturális programokra, mint korábban. Ezért fontosak a hasonló programok, ahol meg tudjuk mutatni magunkat – mondta Adelmann Gusztáv.

Duics Györgyi is fontosnak érezte, hogy képeivel színesítse a rendezvényt.

– Jól éreztük magunkat. Vegyes képeket hoztam. A legújabbakból, és a régiekből is. Az erre járóknak leginkább a Mezei csokor című kép tetszett legjobban, amelyen egy lány látható egy hatalmas virágcsokorral – mondta az alkotó, aki többnyire olajfestményekkel mutatkozott be az idei fesztiválon. Szerinte így lehet megismerteti a közönséggel a művészetet. Duics Györgyi úgy emlékszik, régebben többen jártak a Fő utcán, és gyakrabban álltak meg beszélgetni a festőkkel. Szombaton is lehetett még alkotni, hiszen ezt a napot a kézművességnek szánták a szervezők. Akinek kedve volt textilbabákat varrhatott Török Emőke babakészítő segítségével. Gosztonyi Zoltán fafaragó barackmagból segített sípot készíteni a gyerekeknek. Rostás Klára a bőrművesség, Falusiné Terjék Éva a fazekasság rejtelmeibe kalauzolta a fiatalokat. Tele volt a mézeskalácsos sátor is, ahol a gyerekek az általuk kidíszített mézesbábok egy részét el is fogyasztották.

– Annyira sokat készítettem, hogy nem tudnám kézben mindet haza vinni, így inkább elfogyasztom, ne menjen kárba – mutatta a díszített sütit Geszler Léna. A gyerekek körében nagy sikere volt az ördögbotoknak, amelyeket szívesen kipróbáltak a forgatagban. Szombat délután egy komoly méretű gyerekcsoport verbuválódott az árus előtt, amolyan rögtönzött cirkuszt rendezve. A fesztivál záróakkordjaként 120 decibel partyt tartottak az Arénában, ahol napközben Rubint Rékával mozoghattak asportosabbak. A Kossuth téren az Analog Balaton és ByeAlex és a Slepp lépett fel.

Zenei téren is tartogatott érdekes fellépőket Kaposvár belvárosa, hiszen a Kossuth téren fellépet ByeAlex és a Slepp, és nem sokkal utána az Arénában Loving Arms és a Valmar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában