Roxínház

2023.09.16. 11:29

Betáncolták magukat a színtársulatba a fiatalok

Újabb tizenhét gyermekkel bővült a kaposvári Roxínház csapata. Az óvodás, általános és középiskolás fiataloknak tartottak meghallgatást a társulat székházában. A felvételizők hangjára és mozgására is kíváncsi volt a bizottság.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Nagyon figyelj, mutatom a feladatot, utána pedig kérlek, tapsold vissza – minden felvételizőtől ezt kérték a napokban a Roxínházban. A fiataloknak a tapsgyakorlat mellett egy mozdulatsort kellett még eltáncolniuk, melyet a társulat egyik tagja mutatott be nekik. Ezzel a gyerekek ritmusérzékét és a memóriáját figyelték meg. 
A tizenhét éves Herczeg Evelin Dombóvárról érkezett a meghallgatásra. Kérdésünkre elmondta, zenekart akar alapítani és a hangját szeretné fejleszteni, ezért is jelentkezett a társulathoz. 
A hatéves Mester Gergő is önszántából vett részt a felvételin. A Fésűs Éva Központi Óvoda növendéke lapunknak elmondta, az óvodában kifüggesztett plakáton látta meg, hogy meghallgatás lesz, ezért megkérte a szüleit, hogy vigyék el. Gergő egy verssel is készült, amit végül nem kellett elszavalnia, énektudását viszont megmutatta a bizottságnak. 

A sásdi Ács Katát édesapja kísérte el Kaposvárra. Érdeklődésünkre elmondta, kislánya nagyon szeret szerepelni. Egyáltalán nem lámpalázas, és több szavalóversenyt is megnyert már, ezért úgy gondolja, hogy helye van a kaposvári közösségben. 

Pintér Kata, a Roxínház rendezője kiemelte, a meghallgatásaikon nem színész- és táncospalántákat keresnek, hanem olyan fiatalokat, akiket érdekel a Roxínház világa. – Közösségünknek és az itteni munkának olyan személyiségformáló hatása van, ami egészen elképesztő eredményt tud elérni a gyerekeknél – hangsúlyozta Pintér Kata. – Aki zárkózottabb, pillanatok alatt meg tud nyílni, akinek pedig túl nagy szája van, egy kicsit szerényebbé válik. A gyerekeknek rutinjuk lesz, magabiztosabbá válnak, és a kisebbek a nagyobbakkal megtanulnak együttműködni – tette hozzá a társulat rendezője. Az új tanodásoknak az első foglalkozást szeptember 18-án, hétfőn tartják a Roxínházban. A szülők és a családtagok először karácsonykor láthatják fellépni gyermeküket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában