Sonline.hu videó

2023.09.22. 17:23

Összefogott Karád, ezernyi süteményt sütöttek a Denke család megsegítésére

Jótékonysági sütivásárt és koncertet rendeztek a börgöndi repülőgép balesetben megsérült karádi család számára a karádi művelődési házban pénteken.

Marosi Gábor

Fotó: Németh Levente

Az eseményt a helyi Mesék Völgye Alapítvány hívta életre. Ellenberger Zsuzsanna a szervezet elnöke lapunknak elmondta, amikor valakinek pénzbeli segítségre van szüksége, akkor általában sütivásárt szoktak szervezni, mert mindig sikerrel zárul. – Ez a rendezvény is így indult, de szerencsére kinőtte magát – mondta az alapítvány elnöke. – A helyiek közül több tucatnyian sütöttek valamilyen édességet, és a környék cukrászdái is csatlakoztak, akik több száz szelet finomságot ajánlottak fel. Nem számoltuk össze, de ránézésre több mint ezer süteményt kaptunk. A Tabi Fúvószenekar is csatlakozott a naphoz, az egyik második osztályos kislány pedig a plüss állatait hozta el, hogy eladja. Annak a bevételéből szeretné támogatni a Denke családot – tette hozzá Ellenberger Zsuzsanna.

Schádl Szilárd Karád polgármestere a jótékonysági eseményen hangsúlyozta, minden segítségre nagy szüksége van a balesetben érintett családnak, mert a szülők keresőképtelenné váltak. A település vezetője arról is beszélt, az édesapa, édesanya és a kislány súlyos állapotban, még mindig kórházban vannak. 

Ami megnyugvást jelent, hogy a szülők egy szobában fekszenek, ezért egymásban tudják tartani a lelket.  Mindannyiunkat megrázott ez a tragédia, ezért is fogott össze azonnal a falu közössége. A baleset utáni napokban meghirdettünk egy adománygyűjtést, ezen keresztül várjuk még az önzetlen támogatásokat  

– mondta Schádl Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában