Filmalkotás

2023.11.23. 11:18

Fontos filmekben szerepelnek a kaposvári színészek

Andricz Gabriella

Kaposvári színművészek is feltűnnek két fontos kortárs, nemrégiben napvilágot látott magyar filmalkotásban. Az elsőfilmes rendező, Moldovai Katalin filmje az Elfogy a levegő a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon kategóriájában három díjat nyert, a görög Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon Sándor Soma, a film egyik főszereplője, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze a legjobb színész díját nyerte el. Moldovai Katalin rendező közönségdíjjal tért haza a francia Arras Filmfesztiválról. A rendező egy Erdélyben megtörtént eseményt dolgoz fel, amely szerint egy gimnázium tanárnő (Krasznahorkai Ágnes) az Arthur Rimbaud életéről szóló Teljes napfogyatkozás című filmet ajánlja a diákjainak, amely ellen egy felháborodó szülő (Bölönyi Zsolt) feljelentést tesz. 

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíjas filmje Reisz Gábor Magyarázat mindenre című alkotása. Az ideológiai ellentétek mellett fontos társadalmi problémák kerülnek elő a tűélesen megrajzolt karakterek, egykori kaposvári színészek: Urbanovits Krisztina, Znamenák István, Sodró Eliza és Rusznák András segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában