Somogyi Nyugdíjasok

2023.11.19. 17:27

Karácsonyra kézműveskedtek

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is sokan tették próbára kézügyességüket a kézművesműhely programjain szombaton Szentgáloskéren.

Varga László

A rendezvényhez az idén is a megyei könyvtártól kaptak alapanyagot és szakmai segítséget a szervezők. Elfogadta a meghívást Falusiné Terjék Éva ipar-, és Varga Károly fafaragó művész is. Rajtuk kívül több, faluban élő szakember közreműködött abban, hogy valamennyi korosztály bepillantást nyerhessen a kézműves szakmák rejtelmeibe. Mindezek eredményeként a legkisebbtől a legidősebbig mindenki találhatott magának elfoglaltságot, de sokan nézőként figyelték a részvevők próbálkozásait. 

A hagyományos tevékenységek közül különösen a fazekasság vonzotta az érdeklődőket. Másutt a kosárfonás és a fafaragás alapjaival ismerkedtek, odébb szemet gyönyörködtető karácsonyfadíszek készültek, a színpadon a gyerekek adtak számot rajztehetségükről. Közben készült a mézes- és kürtőskalács és a vattacukor. 

A rendezvény ötletgazdája, Szabó Péter polgármester, aki időnként maga is közreműködött egy-egy remekmű elkészítésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában