Alkotások

2023.12.11. 17:25

Megnyílt Hidasi Ágnes legújabb kiállítása

Sokan nem is tudják, hogy a tűzzománc milyen nehéz műfaj – erről beszélt Hidasi Ágnes, kaposvári képzőművész, aki 25 évvel ezelőtt ismerkedett meg a technikával, amikor a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán tanított.

Kovács Gábor László

Hidasi Ágnes, kaposvári képzőművész.

Fotó: TIBOR KOVACS

Építészként mindig is fontos volt számára a tervezés és a vonalak határolása, és ezt megtalálta és kiteljesíthette a tűzzománcban. Azt is izgalmasnak tartja, hogy a tűz megváltoztatja a színeket, és próbára teszi az anyagot. A természet szépségei, Bartók vagy Gerschwin zenéje éppúgy témát szolgáltatnak számára, mint a Hableány hajókatasztrófája. „Tűzben edzett – Hidasi 80” címmel nyílt kiállítás hétfőn a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában. A művészt alkotótársa, Afangide Beáta művésztanár méltatta. Neszményi Zsolt főispán nyitotta meg a kiállítást, majd meggyújtotta a hivatal adventi koszorján a gyertyákat. Emléklappal köszöntötte az alkotót a 80. születésnap alkalmából. Az adventi alkotótárlat célja minden évben az, hogy az épület 300 dolgozója a képekre pillantva közelebb érezze magához a karácsonyi csodát, mondta a főispán. A kiállítás megnyitóján a nagybajomi Kék Madár Gyermekotthon neveltjei adtak ünnepi műsort.     

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában