Hagyomány

2024.02.11. 11:54

Disznót vágtak és kolbászt töltöttek Ötvöskónyiban

Egy több mint kétmázsás disznót

Györke József

Fotó: Györke József

Egy 230 kilós disznót kapott az ötvöskónyi önkormányzat egy cégtől, az állatot már pénteken levágták és feldolgozták, hogy szombat reggel ki tudják osztani a 18 kolbásztöltő csapatnak a darált húst – mondta Szabad Józsefné polgármester asszony.
Az önkormányzat az öt kilogramm hús mellé belet, illetve kenyeret, másfél liter bort és ásványvizet adott a csapatoknak. A Máltai Szeretetszolgálat ezt fánkkal és desszerttel egészítette ki. A kolbásztöltők pedig egy Ötvöskónyi címerével ellátott kötényt is kaptak emlékbe.

Ötvöskónyi, kolbász
Fotó: Györke József

Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratulált a szervezőknek, a csapatoknak pedig sok sikert kívánt. A gyerekeknek egy télűző felvonulást és kiszebáb égetést is szerveztek. A napot a somogyszobi KÖZ-ÉRT énekkara dalokkal, a helyi Kulturális és Sport Egyesület fiataljai pedig táncukkal színesítették. Két nagy edényben főtt a töltött káposzta a Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából. Ebből is és a sült hurkából is kapott kóstolót mindenki, aki kért belőle. 

Fotó: Györke József

A kolbásztöltő versenyben az első helyen az Ötvöskónyi Kulturális és Sport Egyesület végzett. Őket követte a helyi  Borosgazdák és a somogyszobi Dömbi és csapata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában