Közjáték

2024.03.26. 12:08

Színpadra vitték somogyiságunk

Hat helyszínen láthatták a somogyi középiskolások a Közjáték a Virágok városában című színdarabot. Nagyatádon, Barcson, Fonyódon és Marcaliban nagy sikerrel zajlottak az előadások, az utolsó két helyszín pedig a mai napon Tab és Siófok.

Sonline.hu

Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke az előadások előtt ismertette a darab születésének körülményeit. Elmondta: az elmúlt években számtalan kiadvány jelent meg Somogyról, ezért valami teljesen mással, valami egyedivel szerették volna bemutatni értékeit. Így született meg a színházi előadás ötlete. Azt kérték az alkotóktól, hogy készítsenek olyan gyermekeknek és felnőtteknek szóló harmincperces színdarabokat, melyekben kiemelt hangsúlyt kap a szülőföldhöz kötődés, és somogyi identitásunk erősítése. Sarkadi Kiss János és Szücs Zoltán ennek szellemében készítette el a „Cibóka” című bábjátékot és a „Közjáték a Virágok városában” című színdarabot, melyeket nagy sikerrel mutattak be a tavalyi év folyamán tíz-tíz helyszínen. A barcsi előadás után fogalmazódott meg, hogy szélesebb körben, a középiskolák diákjaival is meg kellene ismertetni a somogyiságunkról szóló alkotásokat. A folytatás lehetősége pedig megadatott, felvették a kapcsolatot tankerületekkel, szakképzési centrumokkal, így hat helyszínen tizenöt somogyi középiskola diákjai kaptak lehetőséget, hogy megtekinthessék Serf Egyed, Szabó Nikolett és a Somogy Zenekar előadásában a színdarabot. A siker pedig nem maradt el, felejthetetlen élménnyel távozhattak az ifjú nézők. 

Fotó: Lang Róbert


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában