Gasztronómia

2024.04.21. 18:05

Isteni falatokért és kortyokért vették nyakukba a lellei hegyet

Megtöltötte a balatonlellei Kishegyet a Kortyok és falatok, amelyet már hatodik alkalommal rendeztek meg a tónál működő vendéglátók és borászatok.

Koszorus Rita

Fotó: Mócza Dániel

Ezúttal is szélesre tárták kapuikat a borászatok, hogy a sétában megfáradt borbarátok isteni nedűkkel oltsák szomjukat. Természetesen az ismert balatoni nedűk mellett igyekeztek a borászok különlegességekkel is készülni. 

 Egy fehér kékfrankost hoztunk, mondta Veszprémi László, kötcsei borász. Sajnos manapság egyre kevesebb vörösbort fogyasztanak az emberek, ezért kitaláltuk az eljárást, hogyan készülhet kék szőlőből fehér bor. Egy teljesen illatos, ropogós savakkal rendelkező nyári bor lett belőle.

-tette hozzá. Sokan kóstolgatták a kinézetre sem egy átlagos fehérbornak látszó italt. 
Akinek azonban finom falatokra volt kedve az sem csalódott a Kishegyi Kortyok és Falatokban, hiszen a tóparti gasztronómia legjelesebb képviselői hozták el finomságaikat a rendezvényre.

 Így többek között paradicsomos polip foccacciat is fogyaszthattak a balatoni naplementében gyönyörködve a lugas szélében, vagy éppen pisztrángot, konfitált kacsacombot, netán klasszikus pacalt. 

Nagyon régóta terveztük a párommal, hogy eljövünk a Kishegyi Kortyok és Falatokra, végre sikerült. Nem csalódtunk, mert a hangulat fantasztikus az ételek és a borok pedig kiválóak.

-mondta a kaposvári Szalóczy Csaba, aki baráti társasággal érkezett Balatonlellére. 
A hatodik Kishegyi Kortyok és Falatok fesztiválon tizennégy borászat, tizenkét étterem, egy pálinkafőzde és tizennyolc kézműves árus vett részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában