Kálmán Imre Művelődési Központ 2024

2024.04.09. 14:09

Varázslatos nyári programokkal várnak ezen a nyáron is Siófokon

Fedezze fel a város szívében rejlő gazdag kulturális életet a Kálmán Imre Művelődési Központ izgalmas nyári programjaival! Az események között talál jazz fesztivált, operett esteket, könnyűzenei koncerteket és még sok más élményt.

Hajdú Marianna

Fotó: STADLER_ISTVAN

Július 12. és augusztus 20. garantáltan forró lesz a hangulat a Balaton fővárosában. Számos műfaj és program garantálja a szórakozást az elkövetkezendő hetekben. Július 12-14. között Siófok Fő terét a jazz uralja majd, mivel ekkor veszi kezdetét a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál. Fellépnek a legismertebb hazai dixieland bandák, így garantált a felejthetetlen hangulat!

Júliusban a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is várja már a nézőket. Ebben a szezonban is nagyszerű programokkal és produkciókkal készülnek a közönség számára. Fergeteges lesz a színpadi felhozatal: a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és még egy koncert is színesíti a programsorozatot, a Best of Dolhai is zenél a siófoki közönségnek.

Az idei Nyári Zenei Estek eseménysorozata minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Öt különböző műfajjal készülnek a szezonra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Minden hét első napján, a Vakációs Gyermekkoncerteken belül nem csak hangszerbemutatók és kézműves foglalkozások, de még koncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az előadók között találkozhatunk a Magyarhang Zenekarral, Laposa Julcsival, a Toppantó Táncegyüttessel, a Sólya Zenekarral és a Lóca Együttessel is.

A szerdai napok egyértelműen az operettkedvelők napja lesz, hiszen az Operett Esteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar játssza majd az operett melódiákat, amelyeket remek szólisták előadásában hallgathatunk meg majd hétről-hétre. 

KultTérként tér vissza a KultTerasz pénteki napokon a Teátrumba. Ezeken az alkalmakon a zenét és irodalmat kedvelők találhatják meg a kikapcsolódás és feltöltődés pillanatait. Aprogramsorozat során olyan neves előadók lépnek színre, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

A Nyáresti Koncertek az hazai könnyűzene nagyágyúit hozza el a közönség szám ára. Itt lesz Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, a Karthago, Szandi és az Abrakazabra együttes és a Kormorán.

siófok balaton nyár
 

A Zene a Zöldbent vasárnaponként érkezik a Jókai parkba élvezheti a közönség a Jókai parkban.  A fülbemászó dallamokat a Pál Kriszti Acoustic hozza el régi magyar dalokkal, az Apáti Dixieland Band New York-i dixie zenével repíti közönségét a tengerentúlra, a Tarsoly Zenekar viszont népzenével teszi még színesebbé az estéket. 
Szentpéteri Csilla & Band a mediterrán nyár forró levegőjét hozza el hallgatóságának, ha hűvösnek érznénk a parti levegőt, miközben a Dunakeszi Szimfonikusok a Hajóállomáson a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő. 

A programsorozat augusztus 16-20. között a már megszokott és hagyományosnak számító Bor és Kenyér Ünnepével búcsúzik a siófoki nyártól. A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit. természetesen itt sem maradnak el a fellépők. Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős arcok, Tóth Vera szolgáltatják majd a zenét az ünnepi hangulathoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában