Helyi sport

2017.12.14. 20:37

Zöld-fehér díjeső – ünnepelt a Bene Ferenc Akadémia

Majd két évtizedes hagyomány már, hogy a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia közössége év végéhez közeledve együtt ünnepel, s külön köszöntik és díjazzák a legjobbakat.

Fenyő Gábor

Egy év híján két évtizede, még 1999-ben ünnepelt először együtt a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia közössége. A hagyomány nem szakadt meg: most is év végén köszöntötték és díjazták a klub legjobbjait.

– A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia költségvetése majd negyedmilliárd forint, s 263 igazolt labdarúgónk van. Vagyis egy évben nagyjából egymillió forintot tudunk költeni egy tanítványunkra – mondta Horváth Krisztián sportigazgató. – 2018 jelentős év lesz az életünkben. A tavasszal valószínűleg hozzánk kerülnek az Arany úti sportcentrum pályái, nyáron pedig új borítást kap a Cseri úti műfüves pálya, s mindkettő villanyvilágítást kap.

 

A hagyományos ünnepségen köszöntötték a klub válogatott játékosait is. Terestyényi Anna (U19 – kapus) 16, Orsós Tamás (U16 – csatár) pedig három válogatott mérkőzésen szerepelt ebben az évben, míg Baki Pétert (U17 – középpályás) a válogatott edzőtáborába hívták meg. A „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést Pintér Máté, az U15-ös együttes játékosa vehette át.

A hagyományos évzáró ünnepségre Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is karácsonyi ajándékkal érkezett. Utóbbi Schmidt Krisztián társaságában lépett pódiumra, aki a Delavie Kids egyik hazai forgalmazója – a hét vitamint, két ásványi anyagot, továbbá svájci gyógynövényeket tartalmazó italok 27 országban kaphatók – , s több ezernyi dobozos italt ajánlott fel a klubnak a jövő évre is.

A díjazottak

A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia „legjei”. Kapus – Bonnyai Márk (U19); hátvéd – Simon Róbert (U17); középpályás – Farkas Tamás (U14); csatár – Orsós Tamás (U16); gólkirály – Balog Alex (U16).

A csapatok legjobbjai

U10-es csapat (az edző Petrók Viktor). A legjobb játékos Surányi András, a legszorgalmasabb labdarúgó Németh Soma, a gólkirály Tóth Milán.

U11-es csapat (az edző Gáspár András). A legjobb játékos Pásztor Máté, a legszorgalmasabb labdarúgó Horváth Máté, a gólkirály Szabó Milán.

U12-es csapat (az edző Pozsegovics Gábor). A legjobb játékos Sólyom Máté és Nagy Bendegúz, a legszorgalmasabb labdarúgó Ipolyi-Várkonyi Csanád, a gólkirály Nagy Ádám.

U13-as csapat (az edző Major Ádám). A legjobb játékos Surányi László, a legszorgalmasabb labdarúgó Németh Máté, a gólkirály Juhász Ákos.

U14-es csapat (az edző Miovecz Zoltán). A legjobb játékos Bánáti Kevin, a legszorgalmasabb labdarúgó Horváth Balázs, a gólkirály Farkas Tamás (7 gól).

U15-ös csapat (az edző Meksz Gyula). A legjobb játékos Kinder Koppány, a legszorgalmasabb labdarúgó Pintér Máté, a gólkirály Gyenes Ádám (6 gól).

U16-os csapat (az edző Horváth Miklós). A legjobb játékos Kocsis Zsolt, a legszorgalmasabb labdarúgó Fazekas Zsombor, a gólkirály Balog Alex (17 gól).

U17-es csapat (az edző Richter Sándor). A legjobb játékos Simon Róbert, a legszorgalmasabb labdarúgó Palkovics Tamás, a gólkirály Albrecht Benedek (6 gól).

U19-es csapat (az edző Konrád László). A legjobb játékos Tratnyek Dániel, a legszorgalmasabb labdarúgó Varga Donát, a gólkirály Herzsenyák Áron (9 gól).

U16-os leány csapat (az edző: Bruncvig Róbert). A legjobb játékos Németh Dóra, a legszorgalmasabb labdarúgó Rajnics Bonita, a gólkirálynő Jankovics Liza (14 gól).

U19-es leány csapat (az edző: Weimann Gábor). A legjobb játékos Hortobágyi Laura, a legszorgalmasabb labdarúgó Seres Viktória, a gólkirálynő Varga Antónia Hajnalka (20 gól).

Az ünnepségen köszöntötték az előző szezonban az I. osztályú U18-as leány bajnokságban ezüstérmet szerzett csapat tagjait, s különdíjjal jutalmazták a bajnokság gólkirálynőjét, Ujvári Csengét, aki 54 (!) alkalommal köszönt be az ellenfeleknek.

A díjátadók között volt Szita Károly polgármester, Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának az igazgatója, Mink Olivér, a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, valamint Waltner Róbert egykori válogatott labdarúgó, a Kaposvári Rákóczi FC edzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában