kézilabda

2018.08.24. 20:56

Jó kezdés, rossz befejezés – kikapott a Larviktól a Siófok KC

Hiába vezetett hét góllal is, eggyel kikapott a női kézilabda NB I.-re készülő Siófok KC kézilabdacsapata a Larvik együttesétől.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–Larvik 22–23 (15–8)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok.

Kikapott a Siófok KC hazai pályán a Larvik elleni felkészülési mérkőzésen, pedig tizenöt perc után már hét góllal (8–1) is vezetett. Hogy így kezdtek abban vélhetően közrejátszhatott a vendégek átlövőjének súlyos sérülése, akit hosszas ápolás után, nagy fájdalmak közepette hordágyon vittek le a pályáról. Két perc sem telt el ekkor a mérkőzésből, melyen még gól sem esett...

A Siófok KC a történtek után héttel elhúzott ellenfelétől, sőt a szünetre is megmaradt a különbség. A folytatás már nem volt ennyire sikeres, a második félidő nyolcadik percében esett az első siófoki gól, a tizenharmadikban pedig a második, aminek köszönhetően az ötvenedik percben már döntetlenre álltak a csapatok, s a végjáték a vendégeknek sikerült jobban, akik úgy nyertek, hogy mintegy három perccel a vége előtt vezettek először a találkozón.

A bajnoki rajt előtt nyolc nappal egy önbizalomnövelő siker jobb lett volna, ám ez is csak egy edzőmérkőzés volt a sok közül. Melyen a cél a felkészülés volt a minél sikeresebb bajnoki rajtra, melyen a most látottnál dinamikusabb, gyorsabb játék, pontosabb helyzetkihasználás és jobb csapatmunka a kell, amiből ezúttal keveset mutattak a Moen tanítványok.

Siófok KC: Dedu – Geiger, Gonzalez 3, Nze Minko 5, Drabik, Kobetic 5, Aoustin 3. Csere: Solberg (kapus), Khmyrova 3, Janjusevic 2, Jezic 1,Elghaoui. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Hétméteres: 2/1, ill. 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában