Labdarúgás

2018.12.05. 20:39

Borbély Ákos góljával ejtette ki a címvédőt a Rákóczi

Az Újpest FC együttesét fogadta a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC.

Klein Péter

A somogyi zöld-fehérek az utolsó pillanatban, a tizennyolc éves Borbély Ákos fejesgóljával nyerték meg a mérkőzést, így bejutottak a legjobb tizenhat közé.

A mérkőzés elején próbálta meglepni a hazaiakat az Újpest FC, azonban a fővárosiak nem tudták feltörni a Rákóczi igen szervezett védelmét. A fővárosiak fölénye kitartott a szünetig, de nagy helyzetben ez nem mutatkozott meg. A Rákóczi kontrái azonban hordoztak veszélyt magukban, sőt Nagy János lecsúszott beadása után kis híján megszerezték a vezetést a

somogyiak. Az újpestiek az első félidőben többet birtokolták a labdát, de a Rákóczinál több volt a futballara emlékeztető jelenet, elég csak Kollega Krisztián megmozdulásaira gondolni.

A második félidőre megélénkült a mérkőzés, s rögtön jött az első kaposvári lehetőség: Andorka Péter csapott le egy röviden kirúgott labdára, de nem talált kaput. A másik oldalon Nagy Dániel tesztelte Slakta Balázst, majd egy kisebb tűzijáték alakult ki a kaposvári kapu előtt, de a védőknek minden lövést sikerült blokkolniuk. A rendes játékidőben eldönthette volna a továbbjutást az Újpest, de Novothny Soma előbb közelről mellbe rúgta Slakta Balázst, majd a felső kapufára fejelt. Amin nem ment az Újpestnek, az bejött hazai oldalon: a Rákóczi az utolsó pillanatban, egy kontratámadást végén Borbély Ákos fejesével eldöntötte a mérkőzést!

 

A Rákóczinál jobbára azok a labdarúgók kaptak játéklehetőséget, akik a bajnokságban eddig kevesebb szóhoz jutottak, az Újpest ellen viszont bizonyították, hogy bármikor számíthat rájuk a kaposváriak szakmai stábja.

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC 1–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1900 néző. V.: Szilasi Sz. (Lémon O., Aradi J.).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Tratnyek, Lakatos G., Fodor M. – Horváth F.,

Godzsejev-Telmán – Nagy R. (Borbély Á., 62. p.), Nagy K. (Csernák, a szünetben), Kollega

K. (Herzsenyák, 71. p.) – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Rsitervski, Burekovic – Lukács D. (Beridze, 72.

p.), Onovo, Diallo, Obinna – Novothny, Nagy D. (Zsótér, 80. p.). Vezetőedző: Nebojsa

Vignjevic.

Gólszerző: Borbély A. (90. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában