röplabda

2019.03.17. 21:11

Végig vezettek a kaposvári lányok, így a siker sem maradt el

A Jászberény elleni emlékezetes hazai diadal után sikerrel vette az Extraliga-kvalifikáció második mérkőzését is az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata. Sasa Nedeljkovic vezetőedző tanítványai végig kézben tartották a balatonfüredi találkozót, és 65 perc alatt könyvelhették el a 3:0 arányú győzelmet.

Sonline

A Veszprém megyeiek újoncként szerezték meg az alapszakasz harmadik helyét az NB I-ben, és ezzel jogot nyertek arra, hogy küzdhessenek az Extraliga-tagságért. Az MTK otthonában elszenvedett vereség után aztán saját otthonukban, a kaposváriak ellen sem kaptak esélyt. A Diamant fegyelmezett, pontos játékkal nyerte meg az első, majd a második szettet, a házigazda 16, majd 14 pontig jutott. A harmadik játékrész hozta a legnagyobb küzdelmet: a két együttes szinte végig együtt haladt, felváltva gyűjtögette a pontokat, a végén aztán felülkerekedtek a somogyiak. Nevena Iricanin 21, Miklai Zsanett pedig 14 pontot szerzett a mérkőzésen.

A Kaposvár álomszerűen kezdte a rájátszást, az első és a második meccsét is 3-0-ra hozta, így bizakodó hangulatban várhatja a folytatást. Két idegenbeli összecsapás következik a sorban, pénteken a tabellán második MTK otthonában, március 27-én, szerdán pedig Szombathelyen.

Női röplabda Extraliga-kvalifikáció, 2. forduló

Szent Benedek Balatonfüred – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0:3 (-16, -14, -22)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Sík.

Balatonfüred: Fernandes 2, Sours 10, Vasvári E. 4, M. Skoric 10, N. Skoric 6, Jezerniczky 7. Csere: Fáth (liberó). Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Kaposvár: Szűcs 7, Vacsi 7, Cesljar 4, Iricanin 21, Vacsi 7, Miklai 14. Csere: Héri (liberó), Harmath 2, Horváth A. Vezetőedző: Sasa Nedeljkoivic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:8, 9:16, 14:21. II. játszma: 5:8, 10:16, 11:21. III. játszma: 8:6, 16:14, 20:21.

Milodanovic Andrea: Nagyon erős Kaposvár ellen játszottunk, amely véleményem szerint már készen áll az Extraliga-szereplésre. Nem volt rossz meccs, szép, hosszú labdameneteket, nagy küzdelmet láthattak a nézők. A harmadik szettben sokáig vezettünk is. Nekünk fontos volt, hogy minél jobban teljesítsünk, mert a következő mérkőzésünkön, a Haladás ellen eredményesen szeretnénk majd szerepelni. Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez!

Sasa Nedeljkovic: Az első és a másopdik játszmában magabiztosanm, hibátlanul játszottunk. A harmadik szettben egy egészen más Balatonfüred jött fel a pályára, és 20:20-ig együtt haladtunk velük. A hajrában aztán sikerült megtörni őket. Örülök annak, hogy jól kezdtük a rájátszást, a következő két mérkőzésünk, az MTK és a Haladás elleni találkozó nagyon fontos lesz, készülünk tovább a ránk váró feladatok sikeres megoldására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában