labdarúgás

2019.07.25. 17:32

Bőle Lukács pályára lépett a Fradiban a BL-selejtezőn

A Ferencváros hazai pályán 3–1-re legyőzte a máltai Vallettát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi idegenbeli visszavágót.

Molnár Gábor

Budapest, 2018. szeptember 2. A fehérvári Fiola Attila (b) és a ferencvárosi Bõle Lukács a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros-MOL Vidi FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 2-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Amennyiben a magyar bajnok a papírformának megfelelően továbbjut, akkor a következő körben valószínűleg a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden 2–0-ra nyert a georgiai Saburtalo vendégeként.

A fővárosi zöld-fehér együttesben pályára lépett a Marcaliban született Bőle Lukács, aki 2004-től 2014-ig Kaposváron focizott. A somogyi sportoló 2009-ben mutatkozott be a Kaposvári Rákóczi FC felnőttcsapatában és 2014-ben igazolt el a román CSMS Iasi együtteséhez. Bőle Lukács 2017-ben mondott igen a Ferencváros hívó szavára, s az idén nyáron szerződést is hosszabbított Magyarország legnépszerűbb együttesével.

Bőle a 66. percben csereként jutott szóhoz és több jó megoldással hívta fel magára a figyelmet, kis szerencsével még egy büntetőt is ítélhettek volna a javára, ám a román sporttárs sípja néma maradt.

Ferencvárosi TC–Valletta (máltai) 3–1 (2–0)

Groupama Aréna, 18 603. V.: Radu Marian Petrescu (román).

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) – Lanzafame (Szignevics, 66.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Valletta: Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech, 57.) – R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) – Fontanella. Vezetőedző: Darren Abdilla.

Gólszerzők: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., 59., előbbit 11-esből), illetve Yuri (85.).

Piros lap: S. Borg (94.)

Sárga lap: J. Borg (15.), Pulis (35.), Tulimieri (38.), Zerafa (52.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában